Uw vertrouwen waard tijdens een moeilijke periode.
9910 Knesselare
Kwadamstraat 29,
24/7 bereikbaar
09 374 31 25
Funerarium
Ma-vrij 17u00-19u00
Zat 13u30-15u00
Close
Kwadamstraat 29, 9910 Knesselare
24/7 bereikbaar
09 374 31 25
info@uitvaartzorgpieters.be
Funerarium
Ma-vrij 17u00-19u00
Zat 13u30-15u00

Coronamaatregelen

Ook in deze moeilijke periode blijven wij u bijstaan om het verlies van uw dierbare te verwerken. Om uw en onze gezondheid te garanderen legde de Belgische regering ons enkele maatregelen op. Onze federatie van begrafenisondernemers Funebra raadt ons aan om volgende regels in acht te nemen:

 • Regeling van de uitvaart:
  gebeurt indien mogelijk ter plaatse bij de begrafenisondernemer en door zo weinig mogelijk personen (2/3 personen).
 • De dienst:
  sinds 29 juli is er terug een verstrenging in verband met het aantal aanwezigen tijdens de dienst. Wij kunnen in onze aula diensten doen tot 35 personen. De diensten in de kerk en crematoria kunnen doorgaan met maximum 100 personen. Voor iedereen geldt wel een verplichting om een mondmasker te dragen tijdens de dienst. Wanneer jullie als familie terug zorgeloos kunnen samen zijn kan er nog altijd een herdenkingsdienst volgen.
  Wij zorgen ervoor dat de rouwprentjes samen met de rouwbrieven kunnen verstuurd worden. Zo kan men toch een aandenken/foto bezorgen aan jullie naasten.
  Condoleren voor of na de dienst kan nu niet. Een knikje van het hoofd met de hand op het hart kan de handdruk vervangen. De familie put ook veel steun uit jullie woorden van steun en troost langs de telefoon, een persoonlijk kaartje of het condoleren via onze website.
 • Funerarium:
  personen die overleden zijn ten gevolge van Covid 19 mogen niet meer opgebaard worden in het funerarium. Zij worden in een speciale lijkwade overgebracht en onmiddellijk gekist.
  Personen die niet overleden zijn aan de gevolgen van Covid 19 kunnen wel nog opgebaard worden in ons funerarium. Begroeting is dan nog mogelijk in samenspraak met de familie, met zo weinig mogelijk personen tegelijk en steeds na afspraak via 09 – 374 31 25.
 • Rouwmaaltijden:
  na de dienst kan er eventueel met de gezinsbubbel en 5 extra personen samengekomen worden om coronaproof even na te praten.


Dank voor het begrip, zorg goed voor elkaar, zo kan je meer betekenen voor anderen.